Екстри и приложения • Полезни и удобни Neobux екстри и приложения


  Neobux AdAlert
  Бонус пакет (Bonus pack)
  Неоточки (NeoPoints)
  AdPrize
  Ежечасови награди
  Оферти (Offers)
  Комисионни от директните реферали
  Генератор на реферален линк


  Neobux AdAlert


  AdAlert-а на Neobux е изключително удобен и полезен инструмент. Той се инсталира на вашия браузер за няколко секунди и ви показва вашия баланс и всяка нова реклама, която идва в сайта. Може да пуснете и звук когато идва нова реклама за още по-голямо улеснение при хващането на рекламите, които обикновено идват за няколко секунди/минути и след това изчезват.
  AdAlert-а на Neobux се рефрешва автоматично през няколко секунди и работи с браузерите Mozilla FireFox, Opera, Google Chromе и Safari. Той не натоварва и не забавя работата на вашия браузер. С него ще може да следите акаунта си докато сърфирате в други сайтове, без дори да сте отворили Neobux. Няма да ви се налага да рефрешвате сайта постоянно, в опити да хванете някоя нова реклама.

  За да инсталирате инструмента кликнете на "AdAlert" (в долния десен ъгъл на която и да е страница от сайта) и изберете желания от вас браузер.

  Ето как изглежда инсталираният на вашия браузер AdAlert:

  Neobux AdAlert

  Когато кликнете на него ще се покаже вашият баланс и наличните реклами (ако има такива). Ако кликнете на някоя от тях, съответната страница от Neobux ще се отвори в нов таб.

  AdAlert menu

  За да изберете и активирате звук при идването на нови реклами, след като вече сте инсталирали AdAlert-а, си влезте в акаунта (в Neobux), кликнете на името си и след това отидете на настройки (Settings - Personal) от менюто в лявата част на страницата. Скролирайте надолу докато стигнете "AdAlert Settings" и изберете желания от вас звук, след което запазете настройките като въведете вашата парола в полето "Primary Password" и натиснете "save changes".

  AdAlert settings


  Бонус пакет (Bonus pack)


  Освен пари, всяка изгледана реклама ви дава и 1 бонус пакет, който включва:

  • 3 шанса за наградите в AdPrize;

  bonus pack


  Неоточки (NeoPoints)


  Неоточките (NeoPoints) са друг много ценен бонус. С тяхна помощ вие можете да развиете акаунта си, без да се налага да влагате пари от вашия джоб. Разбира се ако инвестирате и от вас ще ускорите процеса, но не е задължително.

  Неоточките се събират по 3 начина:

  • като гледате реклами (всяка изгледана реклама ви дава по 1 неоточка)
  • като награди от AdPrize

  Събраните неоточки може да използвате, за да управлявате наетите от вас реферали, да закупите златно членство, или да увеличите лимита на директните ви реферали. Още приложения ще бъдат открити с предстоящите нововъведения.

  Ето и стойностите на обменяне:

  Управление на рефералите под наем:
  (средна стойност на 1 неоточка = $0.00075)

  рециклиране (recycle) на 1 реферал = $0.07 = 93 неоточки
  удължаване (renew) на 1 реферал за 30 дни = $0.19 = 253 неоточки
  удължаване на 1 реферал за 60 дни = $0.36 = 480 неоточки
  удължаване на 1 реферал за 90 дни = $0.49 = 656 неоточки
  удължаване на 1 реферал за 150 дни = $0.75 = 1000 неоточки
  удължаване на 1 реферал за 240 дни = $1.12 = 1493 неоточки

  Златно членство:
  30000 неоточки = 1 година златно членство

  Лимит на директните реферали:
  500 неоточки = 1 директен реферал повече

  Броя на събраните от вас неоточки може да видите в статистиките на вашия акаунт (под Main Balance, Rental Balance...).

  AdPrize


  AdPrize е система с награди. Всеки път когато изгледате реклама получавате по 3 шанса за наградите в AdPrize. За да си изпробвате шанса, след като вече сте си изгледали рекламите, отидете в долния край на страницата с рекламите и ще видите зелен правоъгълник. Това е кутията на AdPrize:

  adprize

  Числото показва броя на опитите, които имате. Когато кликнете върху него ще се отвори сайт в нов прозорец и ще започне да зарежда, също като при гледането на рекламите. Таймерът зарежда за 5 секунди и след като зареди, до знака на Neobux ще ви покаже дали сте спечелили нещо:

  AdPrize validation

  С бутоните Close и Next можете съответно да затворите сайта или да отидете на следващия, изразходвайки съответно и следващия си опит.

  Ако спечелите нещо ще ви покаже подобно съобщение:

  AdPrize печалба

  А ето и списък със самите награди, които се раздават всеки ден:

  Награди с членства:
  12 златни членства (за 1 година)

  Парични награди:
  600 награди по $0.25
  300 награди по $0.50
  150 награди по $1
  100 награди по $2
  30 награди по $5
  20 награди по $10
  6 награди по $25
  3 награди по $50

  Награди с неоточки:
  2000 награди по 10 неоточки
  200 награди по 100 неоточки
  15 награди по 1000 неоточки
  1 награда по 10000 неоточки

  (Внимание: Ако не изразходвате AdPrize опитите в рамките на 1 час от както сте ги получили, те ще изчезнат.)


  Ежечасови награди


  Освен наградите от AdPrize, Neobux раздава и ежечасови награди на своите потребители. На всеки кръгъл час 120 човека получават по $0.50 в своя главен баланс. Това означава, че Neobux раздава в награди по $60 всеки час, което са $1440 на ден, $43200 на месец и $518400 на година.
  За да може да участвате в ежечасовата томбола трябва да сте изгледали поне 1 реклама през изминалия час. Всяка изгледана реклама автоматично ви дава по 1 билет за томболата. Колкото повече реклами сте изгледали, толкова по-голям е шансът ви да спечелите една от ежечасовите награди.
  Ако спечелите награда ще получите следното съобщение:

  Оферти (Offers)


  Офертите са друга много ценна екстра. С тях може да изкарвате допълнителни пари и точки. Офертите в Neobux биват 2 вида - оферти, даващи за награда неомонети (NeoCoin offers) и оферти даващи неоточки (NeoPoint offers). Неоточките вече уточнихме за какво се използват. Неомонетите (NeoCoins) са друга точкова система. Тях може да обмените за пари в главния ви баланс. Ето и курса на обмяна:

  5000 неомонети = $5
  10000 неомонети = $11
  20000 неомонети = $24
  30000 неомонети = $39
  40000 неомонети = $56
  60000 неомонети = $90
  80000 неомонети = $128
  100000 неомонети = $170

  (Внимание: Неомонетите, които получите от изпълнението на дадена оферта, ще могат да се обменят след като минат 60 дни от както сте направили офертата. До тогава ще са маркирани като "Pending" в статистиките на вашия акаунт.)

  При NeoCoin офертите има и комисионна от директните реферали, която е 20%. Тоест ако ваш реферал изкара 20000 NeoCoins вие ще получите 4000.

  За да отидете на офертите кликнете на "Offers" от менюто в горната част на екрана:
  На първата страница се намират NeoCoin офертите. Голяма част от тях са платени, например трябва да поръчате някаква услуга или да направите някакъв абонамент, за да получите неомонетите. Подобни оферти се изпълняват само ако сте заинтересувани от тях и така или иначе бихте си ги поръчали, а неомонетите ще са просто бонус. Ако платените оферти не ви вършат работа няма смисъл да ги поръчвате. На всяка оферта пише колко неомонети ще получите (1.), какво представлява самата оферта (2.) и какво трябва да направите, за да я изпълните (3.):
  За да отидете на страницата с NeoPoint офертите кликнете на оранжевия бутон "Switch to NeoPoint offers" (Превключване на оферти с неоточки).  NeoPoint oфертите са по-разнообразни. Те могат да са изключително лесни (гледане на едноминутен клип), или по-сложни (въвеждане на данни на английски език), като броя на неоточките, които ще спечелите, зависи от сложността на офертите:  За да видите дали дадена оферта ви е отчетена успешно кликнете на "Total":  Ако в полето "Status" за дадена оферта пише "Completed (NeoPoints awarded!)", това означава, че офертата е изпълнена успешно и неоточките ви са начислени. Ако обаче в полето "Status" пише "Pending (waiting for advertiser's approval)", това означава, че офертата или не е изпълнена правилно (или до края), или одобрението не става веднага, а след определен период от време:  Внимание: Neobux е само посредник между потребителите (вас) и сайтовете предлагащи NeoCoin и NeoPoint оферти. Neobux не отговаря пряко за излъчването на офертите, както и за одобрението на изпълнените от вас оферти. Ето защо винаги си имайте едно на ум когато изпълнявате оферти, изискващи: личната ви информация (имена, адрес...); данни на кредитна/дебитна карта; телефонен номер и/или пращане на смс; сваляне на програма на вашия компютър и т.н. Моя личен съвет е да избягвате подобни оферти.  Комисионни от директните реферали


  Освен комисионните, които получавате когато вашите директни реферали си гледат рекламите, Neobux ви плаща и 1% комисионна от всяка покупка извършена от ваш директен реферал. Тоест ако ваш директен реферал наеме реферали на стойност $100 вие ще получите $1 във вашия основен баланс.

  Условия:
  • покупката трябва да е извършена чрез някой от разплащателните методи (PayPal, AlertPay или NETELLER), ако е от баланса в Neobux не се зачита.
  • покупката трябва да е на стойност $10 или повече.
  • комисионна не се получава при покупка на реклами
  • поради съображения за сигурност, парите от комисионната ще ви бъдат преведени в главния баланс 90 дена след осъществяването на поръчката.
  • комисионна няма да ви бъде платена ако, поради някаква причина, парите използвани за покупката, бъдат върнати на вашия реферал, тоест ако поръчката му бъде прекратена.
  • няма да получите комисионната след 90-те дни ако човека, направил покупката, вече не е ваш реферал (в случай, че го изтриете или продадете), или ако акаунта му бъде блокиран по някаква причина (опит за мамене или неактивност повече от 30 дни).
  • няма да получите комисионна от закупуването на дадена услуга/продукт, ако тази услуга/продукт е била в период на промоция или временна отстъпка, когато рефералът ви я е закупил.

  Статистиката с вашите комисионни ще се покаже при останалите статистики, когато някой реферал направи покупка.  Когато посетите страницата ще видите подробностите за вашата комисионна:  Генератор на реферален линк


  Освен стандартния реферален линк, който се намира в менюто "Banners" и който води към началната страница на сайта, вие можете да си направите реферален линк, който да води към някоя друга страница от сайта. Това става със специален инструмент, който се намира в горния десен ъгъл на която и да е страница от сайта (вдясно от потребителското ви име и баланса), и който изглежда така:  Ако иконата свети в синъо, това означава че адреса на страницата може да се използва като реферален линк:  За да вземете линка просто кликнете върху иконата и копирайте линка.

  С помощта на този инструмент можете да насочите потенциалния реферал към някоя интересна тема от форума, като тази и по този начин да го мотивирате още повече.